Az összes Forma-1-es világbajnok közül Hamiltonnak kellett a legkisebb arányban futamot feladnia technikai hiba miatt. A szepangi volt Hamilton karrierjének 10. technikai hiba miatt feladott futama, ez a 183 indulására vetítve 4,9 százalékos, kimagaslóan jó arányt jelent.

A lista második helyén Sebastian Vettel áll, a négyszeres bajnok a futamok 6,4 százalékán nem ért célba technikai hiba miatt, Fernando Alonsónál azonban már 10,4 százalék ugyanez a mutató.

Jenson Button 300 futamból 36-ot adott fel technikai hiba miatt, ez 12 százalékos arány, de hasonlóan peches Kimi Räikkönen is, aki 13 százalékon áll.

Hamilton jócskán veri csapattársát, Nico Rosberget is, akinek 201 futamon 14 műszaki hibás kiesése volt, ez hétszázalékos aránynak felel meg.

Hamilton egyébként aggódik amiatt, hogy a többi motorjával is gond lehet. “Két motorom maradt, mindent megteszek annak érdekében, hogy kitartsanak az év végéig. Ha ez azt jelenti, hogy ki kell hagynom egy szabadedzést, akkor kihagyom. Bármit megteszek annak érdekében, hogy befejezhessem a versenyeket.”