A Forma-1-ben idén megtörtént az áttörés, több sikertelen próbálkozás után a versenynaptár átlépte a húszfutamos határt, 2016-ban – és a tervek szerint jövőre is – 21 fordulóból áll a világbajnokság.

Az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone évek óta emlegeti a 25-ös számot, és ezt az elképzelést akár a sportág új gazdája, a Liberty Media is magáévá teheti, de garantált, hogy komoly ellenállásra lehet majd számítani a csapatok és a pilóták részéről.

“Értem és tiszteletben tartom a további terjeszkedés mögött álló érveket. Amikor én kezdtem az F1-et, évi 16-17 futam volt, de mellette nagyon sok tesztelés a versenyhétvégék között, szóval nagyjából ugyanolyan elfoglaltak voltunk, mint ma, sőt akár még inkább. A fő gond viszont a túl sok utazás és a túl sok dupla hétvége” – mondta Fernando Alonso a svájci Speed Weeknek, amikor a naptár lehetséges bővítéséről kérdezték.

alonso_1

“Szeptember elején Európából rohanunk Szingapúrba, most pedig már Malajziában vagyunk. Pár nap múlva már Japánban leszünk, onnan meg utazunk a világ túlfelére (az USA-ba, Mexikóba és Brazíliába – a szerk.). Utána aztán megint át az Atlanti-óceánon Abu-Dzabiba. Ez szerintem már túl sok” – panaszolta a kétszeres világbajnok, aki még mindig sokkal jobb helyzetben van, mint az évi 35-60 ezer fontot kereső, turistaosztályon utazó, olcsóbb szállodákban lakó csapattagok, akik egész évben alig látják a családjukat.

Kapcsolódó címkék: F1 Fernando Alonso Forma-1 Sport versenynaptár