A bajnokság afféle előszerződést kötött a Mercedesszel, a németek előre lefoglaltak maguknak egy helyet a 2018-2019-es idényben. Az már az elektromos F1 ötödik idénye lesz, a tervek szerint ekkorra jutnak olyan stádiumba a fejlesztések, hogy a pilóták autócsere nélkül is végig tudják csinálni a versenyeket.

Jelenleg a verseny közepén autót cserélnek a pilóták az akkumulátorok kapacitása miatt. 2018-2019-ben a tervek szerint 10-ről 12-re nő a bajnokságban szereplő csapatok száma, az egyik helyet foglalták le most a Mercedesnek.

“Nagy érdeklődéssel figyeljük a Forma-E növekedését” – mondta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke. “Az elektromos hajtás komoly szerepet játszik majd az autóipar jövőjében, amelynek történetében a versenyzés mindig is komoly fejlesztési platform volt.”

“Emiatt a Forma-E nagyon fontos lesz a jövő szempontjából.” A Jaguar az idei szezonban csatlakozik a sorozathoz, a Mercedesszel egy időben a BMW érkezhet. Az Audi már összefonódott az Abttal, amiből akár már jövőre gyári program kerekedhet.