Lewis Hamilton simán megnyerte volna a Maláj Nagydíjat, de 15 körrel a leintés előtt elfüstölt alatta a motor. A címvédő szerint ez nagyon nincs rendben.

“Nem tudom elhinni, hogy nyolc Mercedes-motoros autó van, de csak az én motorjaimmal történnek ilyen dolgok. Valami itt nem stimmel” – mondta Hamilton.

“Vadonatúj motor volt, ez nem igaz. Van vagy 43 motor a Mercedesnél, de csak az enyém száll el.” A Mercedes szerint egyébként a belsőégésű egység mondta fel a szolgálatot.

“Ami a bajnokságot illeti, jelen pillanatban azt sem tudom, hogy az autóm be tudja-e fejezni. Ki tudja, mi lesz a következő motorokkal, amelyeket be kell tennünk az autóba.”

Martin Brundle egyetért Hamiltonnal abban, hogy valaminek lennie kell. “Mindennek van oka. A többi Mercedes-csapatnak gyakorlatilag nincsenek ilyen problémái” – fogalmazott a Sky Sports szakértője.

“Ez vagy nagyon komoly balszerencse, vezetési stílus vagy beállítási probléma. Azt nem hinném, hogy a csapat tenne keresztbe neki.”

A technikai igazgató Paddy Lowe rossz néven vette Hamilton nyilatkozatát. “Semmi előjele nem volt a hibának. A sport néha kemény, de nálunk nincsenek szándékos hibák. Éppen ellenkezőleg: keményen dolgozunk a megbízhatóságon” – reagált Lowe.

Niki Lauda meg tudja érteni Hamilton füstölgését. “Én is háborognék a helyében” – így a csapatelnök. “Egész hétvégén dominált, aztán valami rémes történt. Tulajdonképpen az én hibám is, nem engedhetnénk meg vele szemben egy motorhibát. Személy szerint nagyon együttérzek vele.”

“A magánrepülőmmel viszem majd Japánba, remélem, fel tudom rázni. 23 pont elég sok, de sose lehet tudni, mi történik. Szerintem meg tudom győzni, hogy senki sincs ellene. Érte dolgozunk és büszkék vagyunk rá, de ilyesmi előfordul.”

A Mercedes mindenesetre nem ad több teret Hamilton háborgásának, a verseny utáni szokásos sajtóbeszélgetéseit “közös megegyezéssel” lemondták.