A Maláj Nagydíjon a Red Bull-os Daniel Ricciardo 2014 után újra futamot nyert, az ausztrál csapattársa, Max Verstappen és a mercedeses Nico Rosberg előtt győzött Szepangban.

Ricciardo a verseny utáni hosszabb, “leülős” sajtótájékoztatón a 2014-es Japán Nagydíjon szerzett sérülésébe tavaly nyáron belehalt Jules Bianchinak ajánlotta a sikert.

“Micsoda nem, most kezdem csak felfogni! Két héttel ezelőtt azt mondtam, hogy a következőt megnyerjük, és tessék! Monaco óta őriztem a hitet, hogy győzhetek még idén, és most sikerült. Nem titkolom, nagyon meg vagyok hatódva most. Nagyon sok érzés kavarog bennem.”

“Szeretném ezt a győzelmet Jules-nek ajánlani. Vártam már a győzelmet, amit az emlékének ajánlhatok. A balesete egyértelműen megváltoztatta az életemet, nagyon hálás vagyok mindenért, mindent sokkal jobban értékelek azóta, ezért ez most neki szól!”

malaj_f1_fut_09

Ahogy már a dobogón is elmondta, Ricciardo a Monacóban a rossz bokszkiálláson elúszott győzelem után ezúttal mindent beleadott, két kézzel ragadta meg az ölébe pottyant lehetőséget, és nem akarta elengedni, a támadó csapattárssal, Max Verstappennel szemben is megvédte.

“Láttam a lehetőséget, határozott szándékom volt, hogy ki is fogom használni. Fair, tiszta csatát vívtunk Maxszal, élvezetes volt. Ez volt a legjobb az egészben, szerintem mindketten nagyon élveztük. Biztos vagyok benne, hogy szívesen lenne most a helyemben, de ő is tisztességes, sportszerű volt, szóval semmi oka szégyenkezni, mindketten büszkék lehetünk az eredményünkre.”

Verstappen egyébként megerősítette, hogy nyílt küzdelem zajlott, a csapat nem szólt bele a csatába: “Az utolsó körig keményen hajtottam. A csapat azt mondta, szabad a verseny, ha tisztán csináljuk, és így is tettünk.”