Lewis Hamilton a hétvége eddigi legjobb idejével zárta a Forma-1-es Maláj Nagydíj utolsó szabadedzését, miközben csapattársa, Nico Rosberg továbbra sem ment mg 1:35 alatti kört, a bajnoki éllovas németnél a Red Bull ifjonca, Max Verstappen is gyorsabb volt szombat délelőtt.

Az időmérő előtti utolsó gyakorláson a Ferrari-pilóták Rosbergtől nem sokkal elmaradva, egymással gyakorlatilag megegyező időt futva hozták a 4-5. pozíciót.

Daniel Ricciardo továbbra sem igazán találja magát, Verstappentől négytizedet kapva csak a 6. lett. A top10 második felébe befért még a Force Indiá-s Nico Hülkenberg – Sergio Perez viszont már épp kimaradt – a két williamses, valamint a Toro Rossó-s Carlos Sainz is.

Fernando Alonso nem vitte tovább a pénteki jó formát (két 5. hely), de valószínűleg nem is erőltette ezt, hiszen a frissített motorral járó 30 helyes hátrasorolás miatt az időmérőn sem hajt semmire, csak a versenyre készül.

malaj_f1_edz_26

Az edzésen komoly incidens nem történt, csak néhány megcsúszás, megpördülés volt a menü – az egyik ilyennél Vettel kiütötte a bokszutca-bejáratnál található bóját.

A szepangi időmérő 11 órakor kezdődik.

mal_f1_edz_3