A Ferrari 2015-ben meglepetést okozott, amikor többé-kevésbé erőből megnyerte az idény második versenyét, a Maláj Nagydíjat. Az olasz csapat idén nem olyan versenyképes, mint 2015-ben volt, de a szepangi különleges körülmények, a vörös autónak kedvező meleg miatt reménykedve tértek vissza a tetthelyre.

Vettel csütörtökön még arról beszélt, hogy sosem lehet kizárni a győzelmet, de a pénteki edzések után nagyjából pont ezt tette.

“Úgy gondolom, hogy nem rossz dolog álmodni. Úgy gondolom, hogy ha lehetőség adódik, akkor meg kell ragadni, de reálisan tekintve láthattuk, hogy a Mercedes nagyon erős a rövid és a hosszú etapokon is. Mi is elégedettek lehetünk a rövid etapos tempónkkal, de úgy gondolom, hogy a hosszabb etapokon még lenne mit javítani, jobban össze kellene rakni az autót. De bízom benne, hogy találunk még ezt-azt” – mondta a második edzésen 6 tized hátránnyal a 3. helyen záró német.

A bajnokságban a Ferrari előtt álló Red Bull felemásan szerepelt pénteken, róluk így beszélt a német:

“A Red Bull nagyon erősnek tűnik a közepes keveréken, de fogalmam sincs, hogy mi történt velük a lágyakon. Az elmúlt futamokon láthattuk, hogy a Ferrari és a Red Bull között nagyon szoros a verseny, de a Mercedes viszont előnyben van.”

malaj_f1_edz_21

Kimi Räikkönen azt mondta, meglepte, hogy kevesebb mint egy másodperccel maradt el az élen záró Hamiltontól, mert belülről pocséknak tűnt a napja.

“Egész nap nem tudtam ráérezni, de biztos vagyok benne, hogy holnapra összeszedjük magunkat. Meglepett, hogy milyen épkézláb köridőm volt, miközben érzésre messze nem volt az. Elég zavaros nap volt, a legkevésbé sem ment simán. Majd leülünk és átnézzük a dolgokat. Érzésre nem ment jól, de a köridő nem volt katasztrófa.”