A Mercedes az előző két év Hamilton-Rosberg csatái után a pilóták mellé rendelt csapattagok klikkesedésének megakadályozására cseréket hajtott végre a két versenyző szerelői, mérnöki stábjai között.

Hamiltonnál az idén jó néhány műszaki hiba adódott, emiatt a szezon első harmadában jelentős mennyiségű pontja el is úszott, ami most, a bajnokság hajrájában hiányozhat majd. A Maláj Nagydíj előtt megkérdezték a címvédőt, hogy a szerelőcsere mennyiben befolyásolhatta az évét.

“Leginkább pszichológiai hatása lehet ennek, de ebbe nem szeretnék belemenni” – mondta, amikor a cseréről kérdezték. “Egyszerűen mentálisan van hatása, ha valami teljesen indokolatlanul változik, annak mindenféle hatása lehet.”

Bár Rosberg a domináns szingapúri szereplésével visszavette a vezetést a bajnokságban, Hamilton nem hiszi, hogy nagyobb nyomás alatt állna, mint máskor.

“Nem mondanám, hogy különösebben más helyzetben lennék, mint más években. Voltak jobb és rosszabb futamok, keményebb és könnyebb időszakok, és most is így van. Nyilván minden azon múlik, hogyan kezeli az ember, ez változó. Meglátjuk, mi lesz idén.”