A Forma-1-es Maláj Nagydíj első edzésnapján a mercedeses Lewis Hamilton zárt a legjobb idővel, mögötte kéttizeddel bajnoki éllovas csapattársa, Nico Rosberg végzett. Az angol elégedetten nyilatkozott:

“Jó nap volt! Semmi gond, mindkét edzésen végig tudtuk vinni az eltervezett programot. Bőséges adatmennyiség vár elemzésre, hogy kiderüljön, mi a helyzet a gumikkal és hol állunk a többiekhez képest, de összességében jó alapokat tettünk le a hétvégére.”

malaj_f1_edz_03

Rosberg az edzések után az idei évre újraaszfaltozott, frissített kanyarokat tartalmazó pályát dicsérte:

“Az új aszfalton élvezetes vezetni, nem könnyű, de jó a tapadás. Ilyen ismeretlen esetében nem könnyű eltalálni a jó beállításokat, de a jó úton járunk. A 15-ös (utolsó, immár kifelé lejtő – a szerk.) kanyar nagyon érdekes, most már több ívvel is lehet ott próbálkozni, ami jó lesz az előzések szempontjából.”

“Ami a versenyt illeti, a lágy gumi jól bírta ma, nem számítunk nagy meglepetésekre. Kötelező lesz használni a kemény keveréket, de azon túl elég egyértelmű a stratégia” – utalt arra, hogy a közepest valószínűleg nem teszik majd fel vasárnap.