A Mercedes dominanciája 2014 és 2015 után sem csökkent, sőt, az idei évben eddig csak egy futamot nem Nico Rosberg vagy Lewis Hamilton nyert meg, így szépen gyűlnek a pontok. Olyan szépen, hogy a csapat akár már ezen a hétvégén, a 16. fordulót jelentő Maláj Nagydíjon behúzhatja a harmadik konstruktőri bajnoki címét.

A Mercinek 222 pont előnye van a 2. helyen álló Red Bull-lal szemben, ha ebből 215-öt megőriznek – növelni nem is szükséges! -, amikor leintik a vasárnapi futamot, övék a bajnokság.

“Sikerült olyan autót építenünk, ami minden pályán jól megy, akármi is legyen. Ilyen értelemben nem csak a motorerő számít, hanem az erő és a(z aerodinamikai) hatékonyság is” – mondta a Mercedes technikai főnöke, Paddy Lowe a német Bildnek, amikor a győzelem lehetőségéről kérdezték.

Míg a konstruktőri verseny gyakorlatilag már eldőlt, az egyéniben a Két Mercedes-pilótát csak 8 pont választja el. “Ezt lehetetlen megtippelni, tényleg fogalmam sincs” – felelte Lowe, amikor arról kérdezték, Rosberg vagy Hamilton kerül ki győztesen a küzdelemből.