Jenson Button a hétvégén 300. Forma-1-es futamán indul, az angol veterán a hét elején ennek apropóján többek között arról is beszélt, 17 éves karrierjéből kit tart legjobb csapattársának.

A 2009-es világbajnok jelenlegi csapattársát, Fernando Alonsót mondta, Szepangban a kétszeres bajnok spanyol igen udvariasan hasonló méltatásban részesítette Buttont a nagy alkalomból:

“Úgy gondolom, talán ő a valaha volt legjobb csapattársam. Nagyon gyors. Az autóban nagyon versenyképes bármilyen körülmények között, az autón kívül pedig egy nagyon rendes fickó, igazi úriember, aki él-hal a Forma-1-ért. Mindig ott ül a szimulátorban, mindig dolgozik a csapattal, annyi időt tölt a mérnökökkel, amennyit csak kell, és egész ében 100 %-osan fitt. Mindent egybevetve szerintem ő a legjobb (csapattárs).”

Button után Alonso – feltéve, hogy 2017 után is marad – lehet a következő Forma-1-es, aki a eléri a 300 nagydíjat, látja is, hogy ez mekkora nagy dolog.

“Nagy mérföldkő. A 300. nagydíj elérése több dolgot is jelent: egyrészt, hogy nagy tehetségről van szó, aki hosszú éveken keresztül jó eredményeket tudott hozni a Forma-1-ben, és a csapatok mindig bizalmat szavaztak neki. Eljutni a Forma-1-ig, az egy nagy mérföldkő a versenyzői pályafutásban, aztán az első győzelem egy következő, ha pedig sokáig marad az ember, az azt jelenti, sok jó dolgot csinál. Ehhez elkötelezettnek kell lenni, végig jól kell versenyezni, fizikailag 100 százalékosnak kell lenni, Jenson pedig pontosan ezt tette.”