A Renault az enstone-i Forma-1-es alakulat felvásárlásával az idei szezonra újjáalapította gyári csapatát, azonban úgy hírlik, a háttérben nincs minden rendben. A Renault Sport F1 elnöke Jerome Stoll, az ügyvezető igazgató Cyril Abiteboul, míg a csapatfőnök Frederic Vasseur, a sok bába között pedig elveszhet a gyerek.

Erre legutóbb az egyelőre szerződéshosszabbításra váró Kevin Magnussen mutatott rá, amikor elmondta, hogy a Vasseur és Abiteboul közötti vita miatt húzódhat a pilótakérdés rendezése.

Az Autosport megkérdezte Abiteboult arról, hogy van-e konfliktus a csapaton belül. Így felelt:

“Csak feszültség a teljesítmény miatt. Nézzük csak meg a Red Bullt, tavaly ott is nagy volt a feszültség, vagy kérdezzék csak meg a Mercedest, mi volt, amikor még nem voltak sikeresek, ott is volt feszültség, szóval természetesen nálunk is van. De a legkevésbé sem döbbent meg ez a helyzet, és bírom a feszültséget. Ha valaki nem érzi magát készen arra, hogy feszültségben éljen, akkor ne akarjon a Forma-1-ben dolgozni.”

Abiteboul és Vasseur

Abiteboul és Vasseur

“A legfontosabb dolog, amire most szükség van a csapatnál, az nem a pénz vagy az új szakemberek, hanem a vezetés, a világos vezetés. Jerome-mal és Frederickel együtt ezt kell nyújtanunk: világos iránymutatást arról, merre akarunk haladni, jelenleg azon dolgozunk, hogy ezt megnyugtatóan tisztázzuk, ez a közös érdekünk” – magyarázta a francia szakember.

“De mind csapaton belül, mind a külső szemlélőknek el kell fogadniuk, hogy kilenc hónappal ezelőtt még egyáltalán nem volt meg a vezetési struktúra. Adjanak egy kis időt, hogy letisztulhasson, ki minek a felelőse. Jerome, Frederic és jómagam rendelkezünk a megfelelő képességekkel és alkattal, hogy megszervezzük a csapatokat.”