Sebastian Vettel 2015-ben a pole-t és a futamgyőzelmet is vitte a Szingapúri Nagydíjon, és bár idén már nem volt olyan gyenge a Mercedes a délkelet-ázsiai pályán, a Ferrarinak most is esélye lehetett volna a dobogóra.

Végül mégsem ért oda egyik pilótájuk sem, Kimi Räikkönennél a stratégiát szúrták el, míg Vettel műszaki hiba miatt csak a 22. helyre kvalifikált, onnan pedig az 5. helyig való kapaszkodás volt a maximum.

A Ferrari nagy lehetőséget hagyott ki, hogy mutasson valamit, és főleg, hogy közelebb kerüljön a pillanatnyilag 15 pontos előnnyel a konstruktőri bajnokság 2. helyén álló Red Bullhoz.

Vettel a csalódást keltő eredmény ellenére is hisz benne, hogy a hátralévő hat futamon hozhatnak a Ferrarihoz méltó eredményeket:

“Ha mindent jól csinálunk, szerintem sikerülhet. Azt tudjuk, hogy erős csomagunk van. Egyes versenyeken nem hoztuk a lehetséges maximumot, nem ott végeztünk, ahol szerettünk volna. Összességében sem tartunk ott, ahol szerettünk volna, a tempó néha jobb, néha rosszabb, de egyes pályákon, mint például Szingapúrban, közelebb voltunk (a Mercedeshez)” – magyarázta a négyszeres világbajnok.

“Gondoltuk, hogy versenyképesek leszünk, benne volt a pakliban a futamgyőzelem, a dobogós helyezés, de sajnos egyikünknek sem jött össze. De a hitünk nem rendült meg. Jön még pár fejlesztés. Küzdeni vagyunk itt, küzdeni is fogunk.”