A múlt vasárnapi Szingapúri Nagydíj hajrája igen szorosra sikerült, a Red Bull-os Danie Ricciardo minden egyes körrel közelebb került ahhoz, hogy beérje és megelőzze a vezető Nico Rosberget.

A párosnak a kergetőzés közben még lekörözések is jutottak, az eredményt akár egy rosszul sikerült manőver, figyelmetlen rivális eldönthette volna. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff utólag azt a haasos Esteban Gutierrezt emelte ki, akinek Lewis Hamilton korábban a feltartott középső ujjával jelezte, hogy nem áll félre időben, és akit később Ricciardo és mérnöke gúnyolt leereszkedően a csapatrádión egy másik alkalommal.

“Volt egy kis forgalmi szitu Massával és Gutierrezzel, akik egymással küzdöttek, és nagyon úgy tűnik, hogy Gutierrezt a legkevésbé sem érdekli, hogy valaki előzni akar. Most komolyan, ott van két srác, akik épp a futamgyőzelemért harcolnak, minden tized számít, és mindig ott van ez a figura, aki ott kóvályog, belezavar a versenybe, mindig ugyanaz a srác” – háborgott Wolff.

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner nem hagyta szó nélkül a versenyzőjét ért újabb kritikát:

“Szerintem azzal indult ez, hogy Hamilton bemutatott neki. Onnan indult ez, pedig szerintem az nem volt valami korrekt gesztus. Pedig nem kellett kétszer szólni nekünk, ugyanolyan gyorsan félreálltunk, mint Massa. Nem is akarok jobban belemenni. Totónak megvan a maga véleménye, nekünk is megvan a saját véleményünk, az FIA nem szólt semmit, nem volt büntetés, szóval ha baja van, akkor mehet oda panaszkodni.”

gutierrez_szing

“Esteban amolyan bokszzsák lett mostanában. Egész jó futama volt, versenyben volt Massával, miért kellene félreugrania? Majd félrehúzódik, amikor kell, és szerintem sportszerű is volt. Én nem láttam problémát, persze könnyű olyan domináns pozícióból beszélni, mint a Mercedesé. Ez is csak olyan Toto-nyilatkozat volt.”

Kedden a versenyző is reagált:

“Nem épp sportszerű nyilvánosan gúnyt űzni belőlem. Simán megkereshetett volna személyesen, beszélhettünk volna szemtől szembe. Ha van valami mondanivalója, jöjjön és mondja személyesen. Tudja, hogy nyitott, őszinte ember vagyok” – magyarázta az Autosportnak.

“Kiábrándító, amiket mondott, de gúnyolhatnak, mondhatnak akármit, a szabály az szabály. Ha valami rosszat tettem volna, megbüntetnek, ilyen egyszerű ez.”