A Williamsnek egyelőre nincs szerződtetett pilótája a 2017-es Forma-1-es szezonra, hiszen Valtteri Bottas szerződése lejár, Felipe Massa pedig bejelentette visszavonulását. Ha Bottast meg is tartják – ez valószínű -, egy üres helyet mindenképp be kell tölteni, friss hírek szerint ez meg is történt.

Az elmúlt pár hétben egyre inkább favoritként emlegették a kanadai divatmágnás Lawrence Stroll fiát, Lance-et. A 17 éves pilóta a Williams neveltjeként a Forma-3-as Európa-bajnokság idei bajnokjelöltje, október végén 18 éves lesz és garantáltan eléri az F1-es szuperlicenchez szükséges pontszámot is.

A finn Turun Sanomat úgy tudja, a Williams mostanra versenyzői szerződést is adott az évi 35 millió dolláros szponzori csomagot hozó Strollnak, csak a hivatalos bejelentés van hátra.

stroll

Elődje, a távozó Massa közben arról beszélt a brazil UOL-nek, hogy egészen meglepte a bejelentésére érkezett reakció:

“Megbecsülést és nagy szeretetet kaptam a világ minden tájáról. Nagyon örülök az üzeneteknek, amiket a szurkolóktól és azoktól a munkatársaktól kaptam, akikkel a pályafutásom során dolgoztam. Egy kicsit meg is lepődtem.”

A 35 éves pilóta hozzátette, emelt fővel távozik: “22 versenyző van a Forma-1-ben, de kevesen mondhatják el, hogy 15 évig megmaradtak a sportágban és olyan sikereket értek el, mint én” – mondta a Williams előtt a Ferrarinál és a Saubernél versenyző veterán.