A nyári szünet óta Rosberg zsinórban három versenyt nyert meg, és ugyan ez az idei hullámzó formákra tekintettel semmit sem jelent, Hamiltonnak mielőbb le kellene zárnia ezt a sorozatot.

Legalábbis ez a véleménye Niki Laudának. “Lewisnak minden erősségét bevetve vissza kell térnie Kuala Lumpurban, és véget kell vetnie Nico hihetetlen sorozatának” – vélekedett a csapatelnök Lauda.

Közben a merciseknek nem árt majd hátrafelé is nézniük, tavaly ugyanis Malajzia volt az egyik olyan helyszín, ahol a Ferrari meg tudta lepni őket. Sebastian Vettel ráadásul már Szingapúrban is remek teljesítményt nyújtott, az utolsó helyről ért be ötödiknek.

“Ha a szokásos rajthelyéről indult volna, akár nyerhetett is volna” – nyilatkozta az Auto, Motor und Sportnak a Mercedes egyik stratégája.

“Igazi csatát fogunk látni, lehetetlen megjósolni, hogy kettejük közül ki fog nyerni” – mondta a vb-kilátásokról Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke. “Szingapúrban a valaha volt legjobb Rosberget láttam, de ez nem jelenti azt, hogy Hamilton padlón van.”

“A szerepek akár már a következő versenyen fordulhatnak. A helyzet folyamatosan változik, ez a csata a szezon végéig tart majd. Mindketten ugyanazon a szinten vannak.”