Vettel egyetlen igazán gyors kör nélkül esett ki a szingapúri Q1-ben, de az egyes kanyarokban három keréken kóválygó autóval nem is remélhetett továbbjutást.

“Mechanikai hiba volt a hátsó felfüggesztésnél” – mondta Vettel, aki az utolsó helyről végül ötödikként ért be. “Nehéz volt hozzáférni, szóval esélyünk sem volt megjavítani az időmérőn.”

“Nagy kár érte, de már tudjuk, mi történt. Most ki kell derítenünk, hogy át kell-e terveznünk vagy megerősítenünk a kérdéses részt, de abban biztos vagyok, hogy nem ismétlődik meg a hiba.”

Vettel még nem adta fel a reményt, hogy az idén futamot nyerhet a Ferrari. “Ha minden összeáll, erős csomagunk van. De sok olyan versenyünk volt, ahol valami hiányzott.”

“Volt, ami rajtunk múlt, volt, hogy rajtunk kívülálló okok miatt nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan szerettük volna. Nem tartunk ott, ahol szeretnénk, de továbbra is hiszünk magunkban.”

“A nyers tempónkon van még javítanivaló. Jön még ez-az az idei autóhoz, mert azért vagyunk itt, hogy harcoljunk. És ezt is fogjuk tenni.”

Maurizio Arrivabene csapatfőnök megerősítette, hogy jönnek új fejlesztések az autóhoz az utolsó hat futamra, mert “aki második akar lenni a bajnokságban, annak ezt kell tennie”.