Lewis Hamilton a műszaki nehézségek, ütközések miatt a 2016-os Forma-1-es szezon eső harmadában 43 pontos hátrányba került csapattársához, Nico Rosberghez képest, de a nyár folyamán ledolgozta ezt, a szünetre már 19 pontos előny birtokában ment.

Ennek elvesztése azonban nem tartott sokáig, hiszen Rosberg az első három őszi versenyen győzött, Szingapúrban visszavette a vezetést, 8 ponttal a címvédő előtt áll.

A háromszoros világbajnok Jackie Stewart a Szingapúri Nagydíjon látottak alapján attól tart, hogy Hamilton nem összpontosít eléggé.

“Azért le lehet ereszteni. A folyamatos siker mellett előfordulhat ez, mert az állandó siker miatt egy idő után minden könnyűnek tűnik. Aztán hirtelen már nem mennek olyan jól a dolgok, az ember túlerőlteti, nem érzi, esetleg a magánélete is belezavar. Ha az ember szakmailag a csúcson jár, akkor elbízhatja magát, úgy érzi, bármi belefér, aztán egyszer csak jön valaki, aki jobban, egyenletesebben vezet” – idézte a Daily Mail a skót legendát.

“Én mindig is rettegtem a vereségtől, mindig az járt a fejemben, hogy valaki jobb versenyző nálam, valakinek jobb autója lesz, mint nekem, tehát mindig ilyen hozzáállással dolgoztam, sosem voltam képes lazítani” – tette hozzá.

Hamilton hátránya ugyan elég kicsi, de az állás semmiképp sem megnyugtató számára, hiszen Rosberg 2015-ben nagyon erősen hajrázott, az utolsó három futamot megnyerte, és hajszálnyival több szerencsével ez öt is lehetett volna, már Szocsiban és Austinban is gyorsabb volt a bajnoki címe felé közeledő Hamiltonnál.

A 2016-os Forma-1-es világbajnokságból még hat futam van hátra.