A Renault a Szingapúri Nagydíjon hozta az idén már megszokott formáját, a pilóták a Q1-ben búcsúztak. Kevin Magnussen a 17. helyre kvalifikált, azonban Romain Grosjean kimaradásával és Nico Hülkenberg rajtbalesetével nyert két helyet, a futam végére pedig további ötöt dolgozott le, hogy végül a 10., utolsó pontszerző helyen érjen be. A Renault a tavaszi Orosz Nagydíj óta nem szerzett pontot.

“Nagyon örülök, az egész csapat számára nagy lökés lehet ez! Igazán húzós szezon volt ez, minden futamon szeretnénk pontokat, de nem lehetséges. Ennek ellenére küzdünk, és az ilyen eredmények bizonyítják, hogy soha nem adjuk fel. A csapat telibe találta a stratégiát, a rajtbeállításokat, az autó balanszát, szóval szinte furcsa, hogy nem győztem, mert belülről tökéletesnek éreztem mindent” – magyarázta Magnussen.

A csapatfőnök, Frederic Vasseur is nagyon elégedett volt.

“Kevin erős, okosan végigvitt versenyt teljesített, amihez nagyszerű stratégia és kiemelkedően jó bokszutcai munka járult, így összejött az idei második pontszerzés. Látható, hogy mindenki, az enstone-iak, Viry, a pályás és a gyári dolgozók is hajtanak, nem adjuk fel, bármennyire is nehéz legyen a helyzet.”

A Renault még nem döntött a 2017-es pilótafelállásáról, Magnussen hosszabbítási opciója pedig le is jár a hónap végén. A pontszerzés talán segíthet neki abban, hogy megtartsa az ülését.