A múlt héten jelentették be, hogy az amerikai Liberty Media megvásárolja a Forma-1-et. Az új tulajdonosok szándéka, hogy a digitális média, valamint a marketing terén fejlessze a sportágat és nyisson a fiatalabb generációk felé. Szingapúrban a pilótákat is megkérdezték, ők mit várnak az új fejesektől.

Jenson Button: “Ahogy hallottam, nagyon szeretnék fiatalítani a közönséget, amire szerintem is szükség van. A mezőnyben ott versenyez egy 18 éves srác, a nézők többsége viszont 30-as, 40-es. 20 évesen, amikor én bemutatkoztam az F1-ben, ők is 20 évesek voltak, és nagyon úgy néz ki, hogy ma is ők adják a sportág törzsközönségét. Tizenévesekből, huszonévesekből rosszul állunk.”

button_szingapur

“Az F1-nek óriási versenyben kell helytállnia. Régen volt öt tévécsatorna, az egyiken ott volt a Forma-1, szóval azon kívül lehetett négy másikat választani, vagy mehetett az ember az udvarra rúgni a bőrt. Ma már sokkal több dolgot lehet csinálni. De úgy gondolom, hogy ha a fiatalok egyszer megízlelik az F1-et és látják, hogy technikailag milyen fejlett, milyen izgalmas, akkor maradni fognak, mert nagyszerű sportág ez.”

Sebastian Vettel: “Az ember mindig szeretne gyorsabban menni, a lehető legizgalmasabb autókat vezetni, szóval a jövő év egy lépés abba az irányba. Nem hiszem, hogy sok befolyásuk lesz az autókra, de a lehet kérni, én szeretnék kétszer ennyi hengert, dobjuk ki a bonyolult elektronikát – és esetleg még légkondit, az nagyon jól jönne itt Szingapúrban!”

rosberg_szingapur

Nico Rosberg: “Én szeretném, ha azokat az embereket is elérhetnénk, akik egy szép nyári napon nem feltétlenül ülnek le a tévé elé a verseny időpontjában. Emellett lehetne több előzés, hogy még izgalmasabb legyen a verseny.”

Valtteri Bottas: “Egyértelműen jó lenne, ha a rajongóknak több lehetősége lenne közelebb kerülni az F1-hez, találkozni a versenyzőkkel, ilyesmi. Emellett az is jó lenne, ha olcsóbb lenne a versenybelépő, mert ma sokan kimaradnak az ára miatt. A Forma-1-es versenyt minden embernek meg kell tapasztalnia egyszer élőben, remélem, lehetőségük lesz rá!”

perez_szingapur

Sergio Perez: “Én nagyon szeretném, ha szorosabbá válna a verseny a Forma-1-ben, hogy a középcsapatoknak is esélye legyen a győzelmekért, esetleg a bajnoki címért küzdeni. Nagyon jó lenne a nézők számára, ha mondjuk a Williams győzne egy futamon, a másikon meg egy másik csapat. Ehhez persze változtatni kell a rendszeren, a pénzek elosztásán, mert jelenleg nagyok a különbségek. Szerintem ez nagyon jót tenne az F1-nek.”

Daniel Ricciardo: “Mondjuk vasárnapi helyett szombati futamokat? Akkor szombaton már rendesen bulizhatnánk, az király lenne!”

ricciardo_szingapur