A Renault 2016-nak a Lotustól megörökölt Jolyon Palmerrel és a pénztelenség miatt elküldött Pastor Maldonado helyére jobb híján beültetett Kevin Magnussennel futott neki, már az idény elején világos volt, hogy egyikük helye sem garantált 2017-re.

A francia gyártó csapata nem is siet a pilótakérdés rendezésével, a háttérben ott a szupertehetség Esteban Ocon, esetleg a Force Indiá-s Sergio Perez is kiköthet még náluk, a csapatfőnök Frederic Vasseur a napokban azt mondta, hogy akár az első téli teszt előtti hétig is húzhatják a döntést.

Magnussen 2017-es hosszabbítási opciója szeptember 30-án jár le, ha azt nem aktiválják, a dán pilóta aktívan keresgél majd máshol, nem akar hoppon maradni.

“Nem tudom, hogy mi zajlik a színfalak mögött, de olvastam, hogy késik, sokáig húzódhat még a döntés, ami frusztráló. Én reméltem, hogy a két verseny között megszületik a döntés, de láthatóan ez nem történt meg, tovább tart, mint szerettem volna” – mondta Szingapúrban.

“Remélhetőleg hamarosan meglesz a döntés, ha nem, akkor én hozom meg. Autóversenyző vagyok, versenyeznem kell, nem várhatok a teszt előtti hétig. Számomra ez nem opció, szóval meglátjuk. A renault-s opció lejártáig nem írhatok alá máshova, de utána, ha jobb ajánlatot kapok, akkor megteszem.”

Magnussen szerint amúgy a két Renault-fejes, a csapatfőnök Vasseur és az F1-es projekt ügyvezetője, Cyril Abiteboul közötti nézeteltérés miatt húzódik a kérdés.

“Nem hiszem, hogy bármit is tehetnék jelenleg. Ha egyértelmű lenne, ki is a főnök a Renault-nál, akkor szerintem már megszületett volna a döntés. Én megkérdeztem (Vasseurt), ő azt mondta, nincs rám panasza. Hogy ez-e az igazság vagy sem, azt nem tudom.”