A Ferrari a tavalyi Szingapúri Nagydíjon domináns formát mutatva harmadik 2015-ös futamgyőzelmét ünnepelhette, de a jól sikerült idény után 2016-ra kitűzött céltól, a bajnoki címért folytatott küzdelemtől messze elmaradtak, egy éve nem jött újabb siker, sőt a Red Bull már a konstruktőri bajnokság 2. helyéről is letaszította az olasz csapatot.

Úgy tudni, hogy az elnök Sergio Marchionne egyre elégedetlenebb, egyre nagyobb nyomást gyakorol a csapatra a háttérben. Sebastian Vettel azt mondja, megérti, hogy Marchionne győzelmeket vár, de úgy véli, összességében még ő is reálisan látja a helyzetet, azaz azt, hogy pillanatnyilag nem lehet megverni a Mercedest:

“Úgy gondolom, az elnök realista. Szerintem tisztában volt vele, hogy Monzában sem mi leszünk a favorit, azonban a csapat minden egyes tagja szeretne ezen változtatni. Nem úgy kell nézni, hogy elvert minket a Mercedes, szerintem úgy kell hozzáállni, hogy meg kell adni a tiszteletet, el kell ismerni, hogy nagyon-nagyon jó munkát végeznek és nagyszerű csapatot raktak össze. Mindkét pilótájuk szinte hibátlanul vezet, tiszta hétvégéik vannak, és ha nekünk így is sikerül közvetlenül mögöttük lenni, akkor az pozitívum, mert nagyon magas szinten teljesít az ellenfél” – idézte a Crash.net a négyszeres világbajnokot.

vettel_marchionne

“Nyilván nem elégedhetünk meg ezzel, az elnöktől a pályán dolgozókon keresztül a gyáriakig egyikünk sem lehet elégedett, de ahogy mondtam, szerintem tudjuk, mit kell tenni, tudjuk, hogy a legnagyobb erősségünk az, hogy mindent beleadnunk.”

“Tisztában vagyunk vele, hogy javulnunk kell, ez is a cél. A cél világos, és a lehető legmagasabbra célzunk, különben mi értelme lenne egyáltalán pályára lépni, ha nem hiszünk a győzelemben. Ugyanakkor reálisan kell nézni, el kell ismerni, hogy ők a favoritok, mi pedig igyekszünk a lehető legjobban megizzasztani őket.”