Nyolc évvel ezelőtt a mai napon lépett a nagyok klubjába Sebastian Vettel amikor meglepetésszerű győzelmet aratott az Olasz Nagydíjon.

A Forma-1-ben az előző idény közepén bemutatkozott német ifjoncnak voltak már villanásai 2007-ben, 2008 második felében pedig csapata, a Toro Rosso is meglepően versenyképes lett, azonban Monzában állt össze minden.

Az esős időmérőn Vettel hatalmas megdöbbenésre megszerezte a pole-t, majd a szintén esős futamon simán elhúzott a mclarenes Heikki Kovalainentől és magabiztos versenyzéssel ért be az első helyen.

Vettel sokszoros bravúrt hajtott végre: szombaton ő lett az addigi legfiatalabb pole-szerző, vasárnap legfiatalabb futamgyőztes a Forma-1 történetében (21 éves és 73 napos volt a versenyen), emellett a Red Bull első pole-ja és győzelme is az ő nevéhez kötődött, az pedig már csak hab volt a tortán, hogy Monzában, a tifosók előtt egy olasz csapat Ferrari-motorral hajtott autójával diadalmaskodott. A közönség imádta a bébi-Schumit…

Vettel az elmúlt években további 45 pole-t és 41 futamgyőzelmet, valamint négy világbajnoki címet szerzett. 2014-ig maradt a Red Bull-lal, tavaly óta, mint közismert, a Ferrari versenyzője.