Max Verstappen májusi Red Bull-os előléptetése óta futamot nyert, dobogós helyezéseket hozott, összességében a jó szerepléssel bizonyította, hogy megérdemelten ültették a nagycsapat autójába, azonban agresszív, olykor veszélyes vezetési stílusa, tiszteletlen, kamaszos megszólalásai bőséges kritikát is vonzottak.

A Red Bull pilótaprogramját (is) igazgató Helmut Marko a Forma-1 hivatalos oldalának adott interjújában viszont semmilyen negatívumot nem ismer el a “csodagyereket” illetően.

“Talán hiányoznak manapság az erős karakterek, emellett vannak az utolsó köreiket futó pilóták, akik panaszkodnak Maxra, a biztonságra, akármire és bármire. Max képében egy igazán fiatal, erős elképzelésekkel rendelkező pilótánk van, aki nem fél megszerezni, amit akar, nem fél hajtani a sikerért. A nézői reakciók pedig őt igazolják. Megkockáztatom, hogy mostanra ő a mezőny legnépszerűbb versenyzője világszerte” – magyarázta az osztrák szakember.

belg_f1_fut_20

“Egyetlen kritika sem jogos. Max egyszerűen egy másik szintet képvisel. Mindene megvan ahhoz, hogy világbajnok legyen majd, és egyszerűen mindent megtesz azért, hogy ez meg is valósuljon. Persze egyeseket talán meglep, hogy ebben a kemény védekezés és az előzés is benne van. De ha valami komoly gond lenne vele, a versenybírók megbüntették volna.”

Verstappen három hét múlva, szeptember 30-án ünnepli majd 19. születésnapját.