A múlt hétvégi Olasz Nagydíjon a McLaren bejelentette, hogy Jenson Button szabadságra megy 2017-ben, utat nyitva ezzel a csapat neveltjének, Stoffel Vandoorne-nak.

A 24 éves belga versenyző tavaly sosem látott fölénnyel nyerte meg a GP2-es bajnoki címet, egyértelműen nagy ígéret. Nem is aprózza el, tehetségét, képességeit azzal akarja majd bizonyítani, hogy megveri a kétszeres világbajnok csapattársát, Fernando Alonsót.

“Előnynek tekintem, hogy mellette mutatkozhatok be a Forma-1-ben” – mondta Vandoorne a belga Sporza tévének. “Alonso kétszeres világbajnok, az F1 egyik legjobb versenyzőjének tartják. Ha sikerül megmutatnom, hogy jobb vagyok nála, az jót tesz majd a karrieremnek.”

Alonso 2007-ben egyszer már megégette magát a McLaren saját nevelésű pilótájával, 2007-ben az újonc Lewis Hamilton tartotta a lépést a spanyollal, ami annyira megzavarta és felbosszantotta őt, hogy a szezon végén távozott is. Amikor Monzában arról kérdezték, örül-e, hogy újabb McLaren-ifjoncot kap maga mellé, nevetve ennyit felelt: “Stoffel nem angol, szóval nem lesz gond.”