A hét közepén bejelentették, hogy a Forma-1 új tulajdonost kap, miután az amerikai Liberty Media megveszi a sportág kereskedelmi jogait igazgató Delta Topco céget. Az F1-et felügyelő Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egy 2001-es EU-s döntés alapján nem vállalhat szerepet a sportág üzleti oldalában, így közleményükben elsősorban azt jelezték, szeretnének tájékoztatást kapni az ügyletről.

“Az FIA természetesen nem vett részt az eladást illető tárgyalásokon, így a Szövetség kíváncsian várja a tranzakciókat illető részleteket” írták, hozzátéve, hogy “üdvözlik a lehetőséget”, hogy minden résztvevővel átbeszélhessék az F1 további sorsát.

“Bár egyelőre még nem tudni, milyen hatással lesz az eladás az FIA Forma-1-es világbajnokságra, üdvözöljük, hogy a sportra, a médiára és a szórakoztatóiparra is kiterjedő portfóliójú cég vállalt hosszú távú befektetést a Forma-1-ben. Elismerjük a Liberty Media szakértelmét ezeken a területeken, és várjuk a közös munkát, amellyel tovább fejleszthetjük és újabb generációkhoz juttathatjuk el a Forma-1-et” – mondta az FIA-elnök, Jean Todt.