A Red Bull-os előléptetése óta Max Verstappen többször is összeakasztotta már a bajszot a régi élmenőkkel, főképp a Ferrari-pilótákkal, és főképp a valahogy mindig a közelébe keveredő Kimi Räikkönennel.

A holland ifjonc a Magyar és a Belga Nagydíj után bőségesen kapott kritikákat az agresszív vezetési stílusa miatt, de Monzában Lewis Hamilton például megvédte az ifjoncot.

“Max gyors pilóta, még tanul. Fiatal még, csak 18 éves. Biztos vagyok benne, hogy 18 évesen a többségünk szintén csinált baromságokat. A srác már futamot nyert, kivételes versenyző. Én így látom” – mondta.

Verstappen utólag köszönte a támogatást: “Jó ezt hallani, és mutatja, hogy Lewis igazi versenyző” – reagált a svájci Speed Weeknek.

briatore

Az ifjoncot egy másik Forma-1-es szereplő, a Benetton/Renault korábbi főnöke, az előbb Michael Schumachert, majd Fernando Alonsót is világbajnoki címhez segítő Flavio Briatore.

“Engem a fiatal Michael Schumacherre és a fiatal Fernando Alonsóra emlékeztet. Friss energiát hoz a sportágba, a Forma-1-nek pedig sürgősen szüksége is van erre. Ostobaság a látványos versenyzési stílusa miatt kritizálni” – magyarázta a német Sport Bildnek a Monzában a paddockban cirkáló olasz.

Briatore a Ferrari helyzetét is “megszakértette”: “Sebastian (Vettel) küszködését látva lesz igazán világos, mennyire jó is volt Fernando. Mert ő adta azt a pluszt (ami a győzelmekhez kellett), nem az autó. A Ferrarinak 80%-a megvan ahhoz, hogy győzzön, viszont pont az a hiányzó 20% az óriási kihívás.”