A Honda már a 2016-os szezon kezdete óta párhuzamosan dolgozik a jövő évi erőforráson is, hiszen a fejlesztési korlátozások eltörlése miatt 2017-ben az alapoktól újratervezett darabot is bevethetnek.

“Egy teljesen külön stáb az év eleje óta csakis a jövő évi motorra koncentrál. Mellette persze megvan az idei csapat is, és nyilván van is köztük információcsere, de lassanként minden forrást a jövő évi csapat kap meg” – mondta a Honda F1-es főnöke, Haszegava Juszuke.

honda_haszegava

Előbb azonban még egy idei fejlesztési csomag is elkészül, amit a Japán Nagydíjon, esetleg Austinban vetnek be.

“Van még három zsetonunk, van hátra hét futam, egy motorcsere még biztosan következik, így van még egy lehetőségünk egy újabb specifikáció bevezetésére. A tervek szerint ez a belső égésű egységet érinti majd” – magyarázta a szakember.

A McLaren partnereként dolgozó japán gyártó idén fokozatosan közelebb jutott a Renault és a Ferrari teljesítményéhez, de Haszegava is elismerte, hogy a legutóbbi, Belgiumba vitt fejlesztési csomag sem volt elég ahhoz, hogy beérjék őket. A kérdésre, hogy mikor sikerülhet, így felelt: “A jövő évben. A cél a beérésük, de még sok munka szükséges ehhez.”