Miután Felipe Massa bejelentette visszavonulását, és az is világossá vált, hogy Jenson Button a mclarenes versenyzői üléséből kiszállva sem megy másik csapathoz 2017-re, Valtteri Bottas leendő csapattársaként a kanadai tini, Lance Stroll tűnik a fő esélyesnek.

Az idén a Forma-3-as Európa-bajnokságban remeklő kanadai ifjonc milliárdos édesapja révén állítólag évi 30 millió dollárt vinne a csapathoz, ami elég visszautasíthatatlan ajánlatnak tűnik. A paddockban már tényként kezelik Stroll bevetését, de a csapat helyettes főnöke, Claire Williams nem hajlandó erről beszélni.

“Korai lenne még a jövő évi felállásunkról beszélni. Hamarosan megtesszük a bejelentést, de ennél többet nem akarok erről mondani” – nyilatkozta.

stroll

Williams ezzel együtt azt elismerte, hogy 17 éves Stroll hamarosan egy 2014-es Williams volánjánál tesztel majd, a Forma-3-as szezon vége után pedig még intenzívebb programba kezd a csapatnál.

“Remélhetőleg hamarosan behúzza az F3-as bajnoki címet. Nem rossz, ha az ott van az életrajzban… Lance nagyszerűen szerepelt idén, tönkreverte a mezőnyt, az pedig köztudott, hogy az F3 jó lépcső a Forma-1 felé. Emellett az utánpótlás-nevelő programunkban is dolgozik, régebbi F1-est vezet, meglátjuk, azzal hogyan boldogul. Egyelőre csak egy shakedownon van túl.”