Danyiil Kvjattal nagyot fordult a világ az elmúlt öt hónapban: míg a Kínai Nagydíjon a Red Bull Racing pilótájaként dobogós helyezést ünnepelhetett, mára a Toro Rosso páriája az orosz, tavaszi lefokozása óta esik-kel, megtört ember lett belőle.

A gyengébbnél gyengébb eredmények alapján logikus lenne, hogy a Red Bull teljesen ejti az év végén a GP2-ben szépen teljesítő ifjoncuk, Pierre Gasly kedvéért, de az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko most inkább türelmes, elnéző hozzáállást vett fel vele kapcsolatban.

“Pillanatnyilag bármi romoljon is el, az az ő autójával történik, szóval nem lenne fair az eddigiek alapján megítélni őt. Remélhetőleg csak nagyon peches. Majd akkor döntünk róla, ha elég információt szereztünk” – nyilatkozta az osztrák szakember a Sky Sportsnak Monzában.

Marko kategorikusan cáfolta, hogy Gasly még idén beülhet Kvjat helyére: “Kvjat megkapja a lehetőséget, hogy magára találjon, október közepe előtt biztosan nem hozunk döntést a Toro Rosso jövő évi felállásáról.”