Csütörtökön este a német Auto Bild azzal állt elő, hogy a FIA műszaki és biztonsági főmegbízottja, a Forma-1 állandó versenyigazgatója, Charlie Whiting az év végén lemond posztjáról, a belgiumi versenyhétvégén több csapattal is tárgyalt az esetleges leszerződésről.

Whiting minden alakulatot érintő műszaki tudása miatt a valamelyik csapathoz való igazolás minden bizonnyal hatalmas botrányt kavarna, a titkaikat féltő riválisok joggal tiltakoznának, de az FIA-fejes szerint nincs mitől tartaniuk.

“Én is hallottam ezt az eszement sztorit, de fogalmam sincs, honnan vették, hogy elégedetlen vagyok az FIA-val és hogy a csapatoknál ajánlgattam a szolgálataimat. Egyik állításnak sincs semmilyen alapja. Nevetséges a hír. Nagyon is szeretem a munkámat, és a legkevésbé sem ajánlgatom magam a csapatoknak – de még ha így is lenne, biztosan nem a paddockban tenném” – nyilatkozta az Autosportnak.

“Egy barátom sms-ben írta, hogy tegnap a tévében azt mondták, az év végén távozom, egy é kényszerszabadságon leszek, és utána az egyik csapat főnökeként térek vissza. Ez nekem is új! Teljes baromság az egész.”

Whiting lelépése – ezek szerint – csak alaptalan spekuláció, az viszont tény, hogy jobbkeze, régi harcostársa, a helyettes versenyigazgató Herbie Blash az év végén távozik, helyére a korábbi Monardi- és Toro Rosso-mérnök az FIA-nál az idei év óta biztonsági felügyelőként dolgozó Laurent Mekies kerül. Whiting szerint Blash helyére kiváló szakember kerül.

“Laurent az idei évben csatlakozott hozzánk, ismerkedik a dolgokkal, ez így normális. Teljesen rendben van ez. Nagyszerű fickó, sok-sok tapasztalattal a tarsolyában. Egy kicsit mérnökös még a hozzáállása, de gyorsan tanul. Be kell biztosítanunk a jövőt!” – mondta a 64 éves angol.