Alonso egy késői kerékcsere után megfutotta a verseny leggyorsabb körét, a McLaren három év után először szerezte meg ezt a címet. A spanyol egyébként nagyon formában volt a versenyen, hisztizett az egyik bokszkiállásánál, aztán nemes egyszerűséggel kiröhögte a mérnökét, amikor a tőle lehetetlen távolságban lévő Romain Grosjean utolérésére biztatták.

“Voltak még friss gumijaink, és egyébként is ki akartunk próbálni néhány dolgot” – mondta Alonso. “Képesek voltunk összerakni egy jó kört, de ez nem változtat az általános benyomásunkon: nem vagyunk elég gyorsak.”

“Tudtuk előre, hogy kínszenvedés lehet ez a pálya számunkra, de jó versenyek következnek.”

“Tudjuk, hogy mit csinálunk, ismerjük a gyengéinket és az autó erős pontjait. Olyan versenyek állnak előttünk, amelyeken jók lehetünk, ezeket hibátlanul kell megcsinálnunk, és meg kell szereznünk a pontokat.”

A másik McLarennel Jenson Button 12. lett, vagyis ezúttal pont nélkül maradtak a wokingiak. “Az első kanyarban kicsúsztam, szóval utolsóból lettem majdnem 11. Ez nem olyan rossz, az egyik legjobb versenyem volt” – fogalmazott Button.