A monzai Olasz Nagydíj pénteki edzésein a Mercedes-pilóták voltak az élen, délelőtt Nico Rosberg, délután Lewis Hamilton végzett az első helyen. A címvédő így értékelt a nap végén:

“Nyugis vagyok. Sikerült jól végigvinni a programot a két edzésen, és a hosszú etapos tempónk is jónak tűnt. A gumikeverékeket felosztottuk Nico és köztem, hogy a lehető legtöbbet megtudjunk róluk az időmérőre és a versenyre – elég jónak tűnik a helyzet. Este még lesz dolgunk az elemzéssel és az autó felkészítésével, de elég biztos vagyok benne, hogy versenyképesek leszünk.”

monza_f1_edz_17

Hamilton Juan Manuel Fangio 1955-ös diadala óta az első lehet, aki sorozatban harmadszor is megnyeri az Olasz Nagydíjat. Természetesen nem bánná, ha az összesen negyedik monzai, pályafutása 50. futamgyőzelmét ünnepelhetné vasárnap. Az előző három olaszországi sikerénél mindannyiszor a pole-ból indult, ez a cél a mostani időmérőn is.

“Az élen nagyon nehéz az előzés, így a pole jó első lépés lenne a győzelem felé” – jegyezte meg.

A bajnoki küzdelemben kilencpontos lemaradásban lévő Rosberg is pozitívan nyilatkozott, de az egykörös tempóján még javítani szeretne:

“Az autó elég jónak tűnt az első edzésen, de a balansszal még dolgoznunk kell, ugyanis az egykörös tempó nem volt 100 százalékos a második edzésen. Emellett a három gumikeverék adatait is ki kell elemeznünk.”