Bár a Force India tulajdonos-főnöke, Vijay Mallya már a Brit Nagydíj idején kijelentette, hogy mindkét versenyzőjük marad 2017-re is, Sergio Perez később többször is azt állította, hogy még nyitott a jövője, a spekulációk a Renault-hoz kötötték a mexikóit.

A silverstone-i alakulat helyettes csapatfőnöke Belgiumban arról beszélt, hogy szerződésük van Perezzel, csak a szponzorokkal kell még rendezni az ügyeket, majd Monzában a csapatigazgató, Otmar Szafnauer is azt nyilatkozta, marad náluk a versenyző.

Amikor ezzel szembesítették a pilótát, ő is megerősítette a dolgot: “Az elmúlt egy hónapban folyamatosan azt mondtam, hogy nagyon jól érzem magam itt. Már döntöttem a jövőről, úgy gondolom, Otmar kijelentése helytálló.”

perez

A Force India a múlt hétvégi Belga Nagydíjon a Williams megelőzésével átvette a 4. helyet a konstruktőri bajnokságban, a vasárnapi verseny miatt viszont máris cidrizhetnek, ugyanis míg Valtteri Bottas meggyőző vezetéssel az 5. időt hozta az Olasz Nagydíj kvalifikációján, Perez és Nico Hülkenberg a 8-9. rajpozíciót szerezte meg Monzában.

“Egész hétvégén nem volt meg a tempónk. Valamiért gyorsabb nálunk a Williams, ma még a Haas is az volt” – mondta Perez. “A Williams szemmel láthatóan nagy az előnye velünk szemben. Nem ott végeztünk, ahol szerettünk volna, de mindketten kihoztuk a maximumot az autóból, ami fontos, holnap pedig remélhetőleg jó stratégiával erős versenyt futhatunk és megpróbálhatjuk elkapni a Williamst.”

Öröm az ürömben, hogy csak Bottas került eléjük, a Williams brazil veteránja, Felipe Massa már a Q2-ben búcsúzott, a 11. helyről kezd vasárnap.