A Ferrari a hazai versenyre, az Olasz Nagydíjra a maradék három zsetonjának elköltésével új motorfejlesztést vitt. A pénteki második szabadedzésen Sebastian Vettel bő négy, Kimi Räikkönen hat tizeddel maradt el Lewis Hamilton csúcsidejétől. Vettel így beszélt, amikor a motorfejlesztésről kérdezték:

“Új motor, teszi, amit tennie kell, szóval nincs gond. Pénteken nyilván sok mindent kipróbálunk, szóval várjunk szombatig, vasárnapig, hogy kiderüljön, hol állunk. A pénteki nap nem a hétvége legfontosabbja, de az lényeges, hogy eleget tudtunk futni. Szerintem egész jó a tempónk.”

“Innen még javulnunk kell, szerintem többet is ki tudunk hozni az autóból. Alapvetően jónak tűnik, de el kell érnünk, hogy minden egyes kanyarban jók legyünk. De összességében jók az első benyomások.”

monza_f1_edz_19

Vettel ezzel együtt nem mer Ferrari-győzelmet ígérni a hazai pályára.

“Voltak már rosszabb péntekjeink, de szerintem a Mercedes most is nagyon erős, ugyanúgy, mint tavaly. Itt is nagyon versenyképesnek látszanak, ebben a tekintetben semmi sem változott. Jó napunk lehet szombaton, de még javítani kell az autón, csak önmagunkra kell koncentrálni, és akkor sokkal közelebb lehetünk hozzájuk.”

Kimi Räikkönen szintén óvatosan beszélt az edzéseket követően:

“Természetesen van még javítanivaló, de egész jól indult a hétvége. A motorfejlesztés csak egy kisebb lépcső, a szokásos fejlesztés része, persze olyasmit nem rakunk az autóra, ami nem javít a teljesítményen. Igyekszünk minden téren javulni, szerintem a jó irányba tartunk.”