A múlt vasárnapi Belga Nagydíjon történtek után valószínűnek látszott, hogy pilótatársai elbeszélgetnek majd az időnként a sportszerűség határait rizikósan feszegető Max Verstappennel, azonban a monzai pilótaértekezlet mindössze 10 percig tartott, úgy tudni, szóba sem került a Red Bull hollandjának viselkedése.

Talán köze lehet ehhez annak, hogy a tini péntek délelőtt személyesen járt a versenyigazgató Charlie Whitingnál, akitől a hírek szerint enyhe “dádát” kapott. Maga Verstappen ezt nem erősítette meg, de elismerte, hogy járt az FIA-fejesnél.

“Csevegtünk egy kicsit spái történtekről, inkább ez, mint hogy a sajtóban vagy a versenyzői értekezleten kelljen kitárgyalni. Figyelmeztetés nem volt, ahogy mondtam, csak beszélgettünk egy kicsit Spáról, de az már a múlt, Monzában vagyunk, szóval Monzára fogok koncentrálni” – nyilatkozta.

verstappen_monza

Az újságírók az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve szavaival is szembesítetté Verstappent, miután a kanadai versenyző pár nappal ezelőtt a kölcsönös tisztelet fontosságára hívta fel a figyelmet, és azt mondta, jobb, ha egy kicsit visszavesz a Red Bull-ifjonc, különben a végén még kinyír valakit. Verstappen nem vette jó néven a nyilatkozatot.

“Jobban meggondolhatná a halált emlegető kis kijelentéseit, ugyanis ő valóban megölt már valakit!” – utalt a tényeket erősen elferdítve arra, hogy a 2001-es Ausztrál Nagydíjon egy Villeneuve autójáról elszabadult alkatrész okozta egy pályabíró halálát. “Jobb, ha magába néz, mert szerintem az elhuny marshal családja felé nagyon tiszteletlen volt, amit mondott.”