A múlt hétvégi Belga Nagydíjon a 2. rajtkockából induló helyi hős, Max Verstappen csak a 11. helyen, pont nélkül ért célba, az elmúlt napok azonban így is róla szóltak.

A Red Bull holland pilótája a futam rajtjánál mindhármuk visszaesésével végződő incidensbe keveredett a Ferrari-pilótákkal, majd ezen megsértődve később szándékosan betartott mindkettejüknek, amikor előzni próbálták. Kimi Räikkönen esetében különösen veszélyesen védekezett, a Kemmel egyenesen igen későn változtatott irányt a finn előtt, majd a Les Combes sikánban ki is terelte őt a pályáról.

verstappen_raikkonen

A versenybírók Spában nem léptek, de a Forma-1 állandó versenyigazgatója, Charlie Whiting Monzában a csapatvezetők értekezletén elárulta, hogy ez talán hiba volt, írja a Motorsport.com.

A szaklap szerint a felvételek újranézése után Whiting szerint érdemes lett volna a stewardoknál javaslatot tennie arra, hogy Verstappennek lengessék be a sportszerűtlen vezetés jelző, utolsó figyelmeztetésnek számító fekete-fehér zászlót.

charlie_whiting

A csütörtök esti megbeszélés után pénteken reggel a Verstappen a Red Bull-os csapatigazgató, Jonathan Wheatley társaságában személyesen is járt Whitingnál, hogy tisztázzák, mi fér bele az agresszív védekezésbe, és mi nem.

A Motorsport.com úgy tudja, Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel is beszélt vagy beszélni fog Whitinggal a spái történtekről, és biztosan téma lesz Verstappen a ma esti versenyzői értekezleten is.