Bár a spa-francorchamps-i pályán sokat számít a motorerő, a kanyargós második szektorban az ezen a téren gyengébb autó is sokat hozhat, ennek volt köszönhető az, hogy a McLarennal Jenson Button az időmérőn a Q3-ba jutott, míg a kvalifikáción műszaki hiba miatt nem futó Fernando Alonso meg tudta tartani 7. helyét, miután a futam elején szerencsésen az élmezőnybe keveredett.

A remek belgiumi eredmény ismétlését azonban nem érdemes várni Monzában a McLarentől, figyelmeztet Fernando Alonso, vigaszként azért jobb formát ígér a szezont hajrájára.

“Nagy meglepetés lenne, ha itt is pontot tudnánk szerezni. Spában a második szektor miatt Jenson még akkor is 10. lehetett volna, ha Lewis (Hamilton) normálisan kvalifikál. De itt szerintem lehetetlen a Q3, aztán majd meglátjuk, mi lesz a futamon, de nagy meglepetés lenne a pontszerzés” – mondta a spanyol.

Az Olasz Nagydíj után jön az újabb tengerentúli szakasz Szingapúrral, Szepanggal, Szuzukával, Austinnal, Mexikóvárossal Interlagosszal és Abu-Dzabival. Alonso szerint több helyszín is feküdhet majd nekik, akár a harmadik erő is lehetnek:

“Nem is csak Szingapúr, hanem szerintem Austin és különösen Abu-Dzabi lehet nagyon jó nekünk. Szingapúrtól már tavaly is sokat vártunk és egész jól is mentünk, de Austinban és Abu-Dzabiban sem volt rossz. Szerintem idén is így lehet. Igyekszünk közvetlenül a Red Bull mögé érni.”