Kevin Magnussen hatalmasat bukott a múlt vasárnapi Forma-1-es Belga Nagydíjon, amikor a futam 6. körében az Eau Rouge tetején elvesztette uralmát a Renault felett és a gumifalba csapódott.

A balesetben a dán pilótának nem esett komoly baja, a bokája sérült és persze a lassulás alaposan megterhelte az izmait, ízületeit, az egész testét, az autó viszont ronccsá törött.

A csapat megvizsgálta az autót, úgy találták, hogy a kasztni is olyan mértékben károsodott, hogy a hétvégi Olasz Nagydíjon nem küldhető pályára, ezért a tartalék kasztnit készítik fel a versenyzésre Magnussen számára.

“Egyértelműen nagy baleset volt, a sérülések túl nagyok ahhoz, hogy az autót Olaszországban is bevethessük. A jelenlegi pótkasztni így Monzára előlép Kevin autójává és egy másikat nevezünk ki tartalékká” – közölte a Renault-csapat technikai főnöke, Nick Chester.

Magnussen indulása egyelőre azért nem garantált, a versenyzőnek ma még át kell esnie az FIA hivatalos orvosi vizsgálaton, mielőtt pénteken autóba ülhetne.