1997 Forma-1-es világbajnoka, Jacques Villeneuve bármikor kaphat egy-egy ütős nyilatkozatra, a Belga Nagydíj után ő is elmondta a magáét Max Verstappen spái vezetéséről.

A kanadai versenyző szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) direkt nem nyúl a Red Bull tinijéhez, akinek amúgy szerencséje, hogy nem 20 évvel ezelőtt csinálja ugyanezeket a pályán:

“Az FIA-val van a baj,mert nagyon úgy néz ki, hogy Verstappen védelmet élvez, sztárt akarnak faragni belőle. Nézzük csak meg a Német Nagydíjat: az egyenesen cikázott, Nico (Rosberg) emiatt elmérte a féktávot, mindketten szélesen fordulnak, aztán Nicót büntetik. Egészen kis dologért, ami ráadásul nem is az ő hibája volt… Itt valami bűzlik, nem is tudom. Dühít ez a dolog, de ez van. 20 évvel ezelőtt valaki már biztosan fának küldte volna Verstappent.”

“Egyszerűen túlzás, amit csinál. A rajtnál verseny van, de ő túlzásba vitte. Minden hozzáértő versenyző tudja, hogy ha az ember bemegy a belső ívre, abból baleset lehet, mert nincs elég hely. Ha rosszul sikerült a rajt, nyeld le! De nem is ez a fő gond, hanem az, hogy hogy utána még ő panaszkodott a többiekre (a ferrarisokra), hogy tönkretették a versenyét!

“Álljunk csak meg! Tudod, hogy kockázatot vállaltál és nem jött be. Elszúrtad az ő versenyüket és a sajátodat is. Ilyen az élet. De amit utána csinált, az már tényleg elfogadhatatlan. Kimivel kétszer, aztán Vettellel is az egyenesen. Nyugodj le, különben kinyírsz valakit!”

belg_f1_fut_20

“A versenyzőknek tisztelniük kell egymást. Legyen kemény, de sportszerű a versenyzés, ahogy Kimi is mondta. A kemény küzdelemmel nincs gond, de legyen meg a tisztelet! Nem lehet csak úgy kilökni másokat, vagy az egyenesen fékezésre kényszeríteni. Ez szuperveszélyes! 20 évvel ezelőtt a pilóták egymás között rendezték az ilyen ügyet…”