Max Verstappen a múlt hétvégi Belga Nagydíjon előbb rajtbalesetet okozott, aminek rajta kívül a két Ferrari-pilóta volt a kárvallottja, majd a versenyen később szándékosan, bosszúból tartott be Kimi Räikkönennek és Sebastian Vettelnek.

A Red Bull főnöke, Christian Horner már a futam után azzal viccelt, hogy a most következő Olasz Nagydíjon érdemes lesz meghúznia magát a tifosók miatt: “Mondtam neki, hogy tartsa titokban, hol száll meg Monzában, mert biztosan akad pár mérges olasz!”

A hamarosan 19. születésnapját ünneplő ifjonc menedzsere, Raymond Vermeulen szerint azért nem ilyen komoly a helyzet: “Nem kell bujkálnunk, testőrökre sincs szükségünk. Max már maga mögött hagyta a történteket, nagyon várjuk Monzát.”

Verstappen Spa után nagy nevektől kapott igen kemény kritikákat – Niki Lauda szerint “pszichiátriai eset”, Jacques Villeneuve szerint előbb-utóbb “kinyír valakit” az ifjonc -, akadnak azért támogatói is.

“Mostanáig mindenkit meglepett az érettségével, de ne feledjük, még csak 18 éves!” – védte meg az egykori F1-es versenyző honfitárs, Jan Lammers. “Max a vízbe dobott kő, és itt a hullámverés. Nem mindenkinek tetszik, hogy felkavarta az állóvizet.”

Egy másik korábbi Forma-1-es, az olasz Pierluigi Martni is dicséri Verstappent: “Bárcsak több olyan pilóta lenne, mint ő! Sikerült megkevernie a dolgokat, ez pedig jót tesz az F1-nek. Az emberek unkák már a szabályokat, az ítéleteket, és bár a versenyzőtársai kritizálják, a fiatalok szemében bálványnak számít.”