A Motorsport.com által megszerzett 2017-es Forma-1-es naptártervezet szerint a jövő évi világbajnokság szokatlanul későn, március 26-án kezdődne. Legutóbb 2011-ben volt hasonlóan késői kezdés, március 27-én rendezték az Ausztrál Nagydíjat, de akkor azért, mert az eredeti szezonnyitót, a Bahreini Nagydíjat.

A 2017-es tervezet szerint Melbourne-t közvetlenül követné a Kínai Nagydíj, majd az összes többi tengerentúli futam a hagyományos, kéthetes ciklusban sorakozna. A szaklap szerint logisztikai szempontok miatt ugyanakkor kétséges Ausztrália és Kína párosítása, így változás várható a menetrendben.

A Motorsport.com szerint az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone szerette volna, ha a Maláj Nagydíj az idén elfoglalt őszi időpontjáról visszakerül az elmúlt években megszokott tavaszi helyére, de a szervezők nem akartak változtatni, ezért lett a Kínai Nagydíj a 2. futam.

Ha nem történik semmi rendkívüli, a 2017-es versenynaptár az ideivel megegyező helyszíneket tartalmazva megint 21 fordulós lehet.