A renault-s Kevin Magnussen látványos bukás elszenvedője volt a múlt vasárnapi Belga Nagydíjon, amikor a verseny 6. körében az Eau Rouge tetején elvesztette az uralmát az autó felett és nagy sebességgel a gumifalba csapódott.

A Forma-1-es járgány ripityára tört, de a dán pilóta saját erőből hagyta el a baleset helyszínét. A biztonság kedvéért a pályáról kórházba szállították, vasárnap annyit lehetett tudni, hogy a bokáján sérült a bőr.

Személyi edzője, Thomas Jorgenssen a dán BT napilapnak így nyilatkozott hétfőn:

„Sok kezelést kap, nem is csak egy helyen. Az egész testéről van szó” – mondta Jorgensen, hozzátéve, hogy a bokán lévő vágás mellett a pilóta izmai, inai, ízületei is fájni fognak egy darabig.

„Mivel nagyon nagy erejű volt a becsapódás, teljes teströntgent végeztek rajta tegnap. Szerencsére belső vérzést nem találtak, így zöld utat kapott, a nyakával sem volt gond.”

Ahhoz persze, hogy Magnussen vezethessen is Monzában, még a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálatán is át kell mennie csütörtökön.

„Azon múlik minden, Kevin mennyit javul, de az biztos, hogy ott lesz Monzában, ismerem annyira, hogy ezt kijelenthessem. Ezen a héten lazít, aztán halad tovább” – mondta a szakember.