A vasárnapi Forma-1-es Belga Nagydíj 6. körén a renault-s Kevin Magnussen óriási balesetet szenvedett, amikor az Eau Rouge tetején az autója megcsúszott és nagy sebességgel a gumifalnak csapódott.

A dán pilóta saját erejéből szállt ki a roncsból, bicegve hagyta el a baleset helyszínét. A pálya orvosi központjából egy közeli kórházba szállították. Magnussen bokája sérült, vágást kellett kezelni rajta, de komolyabb baja nem esett.

“Köszönöm az üzeneteket! Fáj a bokám, de már hazafelé tartok, Monzára rendben leszek!” – írta kora este a Twitteren.

A Renault csapatfőnöke, Frederic Vasseur így nyilatkozott a verseny után:

“Kev a pálya egészségügyi központjába ment a bokasérüléssel, onnan pedig kórházba küldték röntgenre. A diagnózis pozitív. Az edzője is vele ment, beszéltem vele, azt mondta, minden okésnak tűnik, ez a fő.”

A baleset okáról nem kívánt beszélni Vasseur.

“Láttam a tévében. Az az érzésem, hogy a rázókövön kipörgött a kerék. Azt nem tudom, hogy túlságosan ráment-e a kerékvetőre vagy sem. De majd meglátjuk, mi történt, időbe kerül az elemzés. Most nem fogom a pilótát hibáztatni, nem akarok ilyesmiről beszélni. Először megnézzük, mi is történt pontosan, majd utána.”

A csapatfőnök elismerte, hogy “húzós”lesz péntekre új autót összerakni Magnussennek, de bízik benne, hogy Monzára kész lehet a járgány.