A belga és holland szurkolók előtt a 2. rajtkockából induló Max Verstappen alaposan túlpörögte a hazai versenyt, már az első kanyarban balhéba keveredett a két Ferrari-pilótával, majd később is igen agresszíven, a sportszerűség határait erősen feszegetve védekezett.

A ferrarisok, de még a Mercedes fejesei is arról beszéltek, hogy a Red Bull tinijének ideje lenne észbe kapnia, a Belga Nagydíjon már kijárt volna neki a büntetés, de igazából még a saját csapatfőnöke, Christian Horner is csak ímmel-ámmal védte meg a futam után, a versenybírókra hárította a felelősséget.

“Határeset volt (a versenyzése), de ma megúszta, a versenybíróknak nem volt kifogása. Biztos vagyok benne, hogy ha szabályszegés történt volna, jelentik a stewardok felé, de a versenybírók ma nem léptek. Ha megnézzük, tényleg a határokat feszegette, de látjuk, hogy nem lett belőle baja. Biztos vagyok benne, hogy ő is megnézni, mi volt, és tanul belőle a következő futamokra” – magyarázta.

belg_f1_fut_20

Horner viccelődve azt javasolta, hogy a ferrarisok spái versenyén elrontása után Verstappen jobban teszi, ha meghúzza majd magát ezen a hétvégén Olaszországban.

“Mondtam neki, hogy tartsa titokban, hol száll meg Monzában, mert biztosan akad pár mérges olasz! Ahogy mondtam, ha komoly bajt csinált volna, a versenybírók beidézik. Korábban is láttunk már ilyet tőle, a határon volt, fiatal még, a nagyon sikeréhes és tehetséges pilóták pedig mind ilyenek. Emlékszem, hogy néhány évvel ezelőtt Sebastian (Vettel) is megkapta a magáét ugyanitt, és mások is voltak már, akik ilyen küzdőszellemet mutattak, de szerintem pont ennek a küzdőszellemnek köszönhetjük, hogy ma ennyien jöttek ki a versenyre” – utalt a Spában másfél évtizede nem látott nézőszámra.

Verstappen a Belga Nagydíjon pontok nélkül, a 11. helyen ért célba.