A Belga Nagydíj után Max Verstappen neve igazán pörög, bár nem azért, mert az ottani születésű Red Bull-ifjonc valami szép eredményt hozott otthon, épp ellenkezőleg.

Verstappen a rajtnál a bevállalósság határát jócskán túllépve akart a La Source belső ívén elférni a két Ferrari mellett, ami mindhármuk versenyét tönkre vágta, visszaestek. A fiatal holland később visszakapaszkodni igyekvő Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel ellen is nagyon agresszíven védekezett úgy, hogy neki már nem volt igazi esélye az előrébb kerülésre.

Természetesen Vettel sem épp dicsérte a verseny után.

“Nagyon jó volt a rajtom, talán én kezdtem a legjobban az első négyesből. Nico előttem volt, de a 2. helyig léptem előre, a külső íven egészen ott voltam mögötte az első kanyarnál. Kimir nem nagyon láttam, mert fél autóhosszal előtte voltam, Maxot pedig teljesen kitakarta.”

“Ha megnézzük, Verstappen nagyon bátor volt, hogy két helyet akart visszanyerni egy kanyarban a belső íven, Kimi egyértelműen miatta nem tudott elfordulni, ezért nem tudta hozni az ívemet. A gond az, hogy abban a kanyarban nem fér el három autó, a belül lévő pedig láncreakciót indíthat el kifelé, Kimi és én is ennek ittam meg a levét.”

belg_f1_fut_15

“Szerintem helye van a kritikának, igaz, azért nem kell túl nagy feneket keríteni a dolognak. Jóban vagyok Maxszal, tetszik, hogy belemenősen versenyez, ezt tartom az egyik erősségének, de bizonyos manőverei, főképp a féktávokon, nem sportszerűek, ezt fel kellene fognia.”

“Ma elég butaságot csinált, mert én is és ő is időt veszített (amikor az előzésnél védekezett), három-négy másodperc úszott el a csatával. Egyértelműen gyorsabb voltam nála, a következő körön meg is előztem.”

Vettel a 6., Räikkönen a 9. helyen ért be, de a német úgy véli, a problémák nélkül közvetlenül Rosberg mögött futhattak volna be.

“Ma jó volt a tempónk. De az autóm sérült volt, Kimié is sérült volt, szóval nem tudtuk megmutatni az igazi sebességünket, de még így is elég jók voltunk a visszakapaszkodáshoz. Problémamentes versenyen szerintem meglett volna a tempónk ahhoz, hogy a 2. és 3. helyen érjünk be.”