Verstappen már a rajtnál túlvállalta magát, amivel erősen hozzájárult a két Ferrari ütközéséhez. Később Kimi Räikkönent leszorította, megint volt egy véleményes irányváltása a finnel szemben, és még Sergio Perezzel is meggyűlt a baja.

Verstappent most sem büntették semmiért, amikor pedig a leintés után szembesítették azzal, hogy Räikkönen a rádióban azzal vádolta, hogy egyetlen célja a finn pályáról való leszorítása volt, szemtelenül visszavágott.

“És akkor ő mit mondana az első kanyarról? Ez nevetséges. De a tévében mindig jó a show, amikor valaki rinyál.”

A következő kérdés az volt, nem gondolja-e, hogy túl agresszív a pályán. “Ez egy nagy hazugság – én csak védem a pozíciómat. Ha valakinek ez nem tetszik, az ő baja.”

“A rajtnál Vettel befordult, nekem nem maradt hely. Semmi rosszat nem csináltam. Räikkönen az első kanyarban tönkretette a versenyemet, ez talán a határon volt, de semmi gond.”

Verstappen a második helyről rajtolva végül nem szerzett pontot, 11. lett.

Räikkönen szerint egyszerűen túl sok, amit Verstappen csinál. “Én aztán nagy híve vagyok a sportszerű csatáknak és a kerék a kerék elleni versenyzésnek, de az nincs rendben, amikor padlógázról hatalmasat kell fékeznem a mozgása miatt, hogy ne ütközzek neki” – morgott a kilencedikként leintett finn.

“Az ilyen versenyzés egyszerűen nem korrekt, de úgy tűnik, az FIA másképp látja. Én is szoros csatákat szeretnék látni, de amikor ilyesmi történik… A többiekben meg lehet bízni, de most majdnem komoly baleset történt.”

Räikkönen az első kanyarról annyit mondott, hogy beszorult két autó közé, sokat nem tehetett ebben a helyzetben.