Max Verstappen ismét túl keményen versenyzett a Belga Nagydíjon, de ahogy eddig, ismét megúszott mindent büntetés nélkül.

Noha a verseny leállításánál látszólag a csapatfőnöke is próbálta jobb belátásra bírni a rajtnál történt incidens miatt, Christian Horner a leintés után diplomatikusan annyit mondott, hogy “hárman próbáltak elfordulni egyszerre, ott pedig nem férnek el annyian.”

A Mercedesnél viszont nem fogták vissza magukat a fejesek. “Elképesztő őrültség” – kommentálta Niki Lauda a rajt után történteket. “Vissza kéne ülnie az iskolapadba, így nem lehet a Forma-1-ben vezetni. Ez pszichiátriai eset.”

“Vettel is hibás, de Verstappen volt az, aki összetolta a két Ferrarit. Oda nem lehet beférni.”

“Ezzel a vezetési stílussal itt nem megy. Verstappen óriási tehetség, mi több, évszázados tehetség. De gondolkodnia kellene, nem veszélyeztethet másokat. Meg kellene büntetni végre, és mindenkinek el kellene beszélgetnie vele. Én is beszélni fogok az apjával.”

Toto Wolff is kiakadt. “Max brutálisan vezet, eddig mégsem büntették meg” – így a csapatfőnök. “Ennek egyszer a fal lesz a vége, és úgy gondolom, már nem vagyunk messze ettől.”