A Forma-1-es Belga Nagydíj ijesztő jelenete volt, amikor a verseny 6. körén a renault-s Kevin Magnussen az Eau Rouge tetején, még pontosabban a Radillon kanyarban megcsúszott a kerékvetőn, megpördült, majd hatalmas sebességgel a jobb oldali gumifalba csapódott.

A Renault totálisan összetört, jobb oldala megsemmisült, a becsapódásnál még a fejkeret is kirepült az autóból. A gumifal javítása miatt a versenyt is meg kellett szakítani.

Ezzel együtt a dán pilóta saját erőből szállt ki a járgányból, el tudott bicegni az orvosi autóig, azonban mivel a bokája megsérült – felhasadt vagy megvágta valami – kórházba szállították, közölte a Renault. A csapat hozzátette, hogy aggodalomra nincs ok, Magnussen eszméletén van, éber, rutinvizsgálatokról van szó.

Nagy kérdés persze, hogy a pilóta sérülése lehetővé teszi-e, hogy szűk öt nap múlva az Olasz Nagydíj edzésén vezethessen, és ha nem, ki ülhet a helyére, miután a Renault tartalékosa, Esteban Ocon épp Belgiumtól szegődött a Manor Racing versenyzőjévé.