Max Verstappen a szuperlágy, míg Daniel Ricciardo a lágy keveréken érte el a legjobb idejét a Q2-ben, vagyis ezekkel is kell kezdeniük a holnapi futamot. Noha arra lehetett tippelni, hogy a Red Bull osztotta meg pilótái stratégiáját, a kvalifikáció után kiderült, hogy mindkét pilóta maga dönthetett a taktikáról.

Verstappen a második, Ricciardo az ötödik helyről rajtolhat, a hollandnak azonban biztosan hamarabb kell majd kiállnia az első cseréjére.

“Normál esetben csalódott lennék, hogy csak ötödik lettem, miközben Max ott van az első sorban” – mondta Ricciardo. “Sikerült igazán jól összeraknia egy kört, míg nekem nem, kihozott egy kis pluszt a szuperlágyakból.”

“A Q2 azonban fontosabb volt számomra, és az, hogy a lágy gumikon rajtolhatok. Max akarta a saját taktikáját, én az enyémet. Mindketten azt gondoljuk, hogy a miénk a jobb, de a lágy gumik segíthetnek nekem.”

Helmut Marko szerint a versenyen akár fordulhatnak is az erőviszonyok. “Két különböző stratégiánk van. A hosszú etapjaink jók voltak, és a gumikopás sem volt vészes” – fogalmazott a Red Bull tanácsadója, aki nem tartja kizártnak a futamgyőzelmet.